Mierpilna grilēšana uz terases pārvērš īpašumu pelnos, radot vairāk nekā 100 000 eiro lielus zaudējumus

Viena no vasaras iecienītākajām aktivitātēm ir grilēšana ģimenes vai draugu lokā. Turpinoties aktīvajai grilēšanas sezonai, svarīgi ir atcerēties, ka ēdiena pagatavošanai uz grila jābūt ļoti atbildīgai. Diemžēl pēdējā laikā If Apdrošināšana novērojusi satraucošu tendenci – neuzmanīgas grilēšanas radīto zaudējumu apmēri nepārtraukti pieaug. Šovasar līdz šim lielākais negadījums, ko izraisīja grilēšanas sekas, bija ugunsgrēks, kurā cieta privātmāja, uguns nodarītais kaitējums īpašumam bija vairāk nekā 100 000 eiro.

If Apdrošināšana šovasar visā Baltijā fiksējusi rekordlielu atlīdzību pieteikumu skaitu, kas saistīti ar grilēšanas sekām. Jūlija izskaņā Lietuvā tika reģistrēts līdz šim lielākais negadījums – ugunsgrēku izraisīja uz koka terases no grila nokritušas ogles, kā rezultātā tika nodarīti milzu postījumi privātmājai.

“Pēc grila izmantošanas tas nepieskatīts tika atstāts uz terases, divas stundas vēlāk izcēlās apjomīgs ugunsgrēks, kā rezultātā nopostīta tika terase, mājas fasāde, bojātas sienas, jumts, saules paneļi, logi, savukārt mājas zonas, ko neskāra uguns, cieta no sodrējiem. Šobrīd zaudējumi vēl tiek aprēķināti, taču jau tagad ir skaidrs, ka tie pārsniegs 100 000 eiro,” stāsta Iveta Briede, If Apdrošināšanas īpašuma atlīdzību grupas vecākā atlīdzību regulētāja.

Šis gadījums vēlreiz apliecina, ka nedrīkst atstāt grilu bez uzraudzības, kamēr ogles nav pilnībā izdzisušas.

“Šovasar esam saņēmuši dažādus atlīdzību pieteikumus, kas saistīti ar grilēšanas sekām, piemēram, pēc grilēšanas līdz galam nenodzisušās grila ogles tika iebērtas atkritumu konteinerā, kā rezultātā konteiners aizdegās un tika bojāta mājas fasāde. Lai gan ugunsgrēks tika nodzēsts salīdzinoši veikli, zaudējumi sasniedza 20 000 eiro. Esam atlīdzinājuši arī zaudējumus pēc negadījuma, kad ģimene bija grilējusi ēdienu uz slēgtas terases – grils bija novietots pārāk tuvu terases sienai, kā rezultātā tā no karstuma tika sabojāta. Šajā gadījumā zaudējumi bija salīdzinoši nelieli – 1500 eiro,” atklāj I. Briede.

Lietojot grilus, ir svarīgi ievērot drošības pamatnoteikumus:

  • nepieciešams izvēlēties šai nodarbei piemērotu vietu, grilu novietot tikai uz stabilas virsmas, tālāk no viegli uzliesmojošiem materiāliem;
  • gatavojot ēdienu, neatstāt grilu bez uzraudzības, neļaut bērniem atrasties tā tuvumā;
  • pēc gatavošanas pārliecināties, ka grilā vairs nav gruzdošu ogļu.

If Mājokļa apdrošināšana

Vai Tava māja vai dzīvoklis jau ir apdrošināti? Izvēlies If Mājokļa apdrošināšanu un izvairies no nelaimes gadījumu radītiem zaudējumiem. Neaizmirsti apdrošināt arī iedzīvi – mājoklī esošās mēbeles, sadzīves tehniku, apģērbu un elektrotehniku, kā arī hobija priekšmetus.

Apdrošināt mājokli