Daugavpilī noticis rets uzbrukums īpašumam

Šā gada Valentīna diena spilgti atmiņā paliks kādam Daugavpils iedzīvotājam, jo tovakar tika piedzīvots īpašuma vandālisms, ar kādu If Apdrošināšana nebija līdz šim saskārusies.

Valentīna dienas vakara izskaņā uz kāda Daugavpils daudzdzīvokļu balkona tika uzmesta pudele, kas satur degmaisījumu, kā rezultātā izcēlās ievērojams ugunsgrēks. Uguns liesmas pārņēma īpašumu – apdega balkona durvis, dzīvokļa sienas, griesti un palodze. Nepatīkamo gadījumu piedzīvojušais dzīvokļa īpašnieks savu īpašumu un tā iedzīvi bija apdrošinājis, un nodarītie zaudējumi tika atlīdzināti 700 eiro apmērā.

Kā atklāj If Apdrošināšanas privātīpašuma apdrošināšanas produkta vadītājs Endijs Melecis: “Līdz šim cilvēku īpašumi un privātpersonu iedzīve ir tikusi skarta dažādi. Taču Daugavpils notikumu, kas noteikti dēvējams par vandālismu, apdrošināšanā nevar saukt par ierastu praksi. Labi, ka šoreiz netika skarta dzīvokļa iedzīve, jo ir bijuši gadījumi, kad balkonā iekrīt kaimiņa izmests degošs izsmēķis un uguns liesmas pārņem arī dzīvokļa iekšpusi, radot zaudējumus vairākos tūkstošos.

Neviens nevar būt pasargāts no ugunsgrēka izcelšanās īpašumā, tāpēc aicinām cilvēkus būt uzmanīgiem, piemēram, mājās ierīkojot dūmu detektoru, kas var ne tikai savlaicīgi konstatēt tā izcelšanos, bet arī izglābt mājinieku dzīvību. Joprojām arī daudzi pie jauna īpašuma iegādes neaizdomājas par iedzīves apdrošināšanu, kas tiek bieži jaukta ar īpašumu apdrošināšanu. Lai pasargātu sevi nelaimes gadījumā – nepieciešami abi!”

Biežākie privātpersonu iedzīves atlīdzības gadījumu piemēri If Apdrošināšanā 2017. gadā:

  1. Zādzības – visbiežāk zagļi iekāro elektroierīces un juvelierizstrādājumus, tāpat velosipēdus, slēpes un citu sporta inventāru, retāk, bet arī pamanās nozagt mobilos telefonus, kā arī riepas no šķūnīša.
  2. Elektroierīču un sadzīves tehnikas bojājumi – arvien vairāk tiek novērota situācija, kad bērniem vieniem pašiem spēlējoties vai arī kopā ar mājdzīvnieku, cieš televizoru, datoru ekrāni vai arī to mehānisms.
  3. Noplūde no inženierkomunikācijām – kā piemēru var minēt ūdens caurteces sildītāja bojājumu, kā rezultātā cieš iedzīve, piemēram, mēbeles, grīda, apģērbi un apavi, kā arī citas lietas, kas vairs nav derīgas lietošanai.
  4. Elektriski defekti – mājas kopējās daļas elektroinstalācijas bojājums vai elektroenerģijas padeves traucējumi, kas ietekmē citu ierīču darbību, piemēram, gāzes apkures katlu un elektrotehniku.
  5. Dabas katastrofas – piemēram, vētras laikā cieš jumts un pa gaisu tiek aiznestas dažādas lietas (batuti, nojumes u.c.).
  6. Uguns nelaimes – ugunsgrēka rezultātā tiek bojāta iedzīve. Pat nelielas aizdegšanās gadījumā dūmi sabojā lielāko daļu no ēkas iedzīves.