Bezvests.lv meklēšanas misijās turpmāk būs elektrība

Biedrība Bezvests.lv, kas organizē pazudušo cilvēku meklēšanu Latvijā, svētkos kā ziedojumu saņēmuši elektrības ģeneratoru. Ģenerators nepieciešams meklēšanas operācijās, lai brīvprātīgie palīgi var uzlādēt elektroierīces, dalīties ar tik svarīgo jaunāko informāciju tiešsaistē un viens ar otru, kā arī vienkārši uzvārīt tēju, lai sasildītos.

Elektrības ģeneratoru biedrībai svētkos sniedz If Apdrošināšana, aicinot vairot labos darbus un svētku dāvanas sniegt tiem, kam tas vairāk nepieciešams. "Priecājamies, ka šogad varam atbalstīt tieši Bezvests.lv, jo viņu brīvprātīgo komanda sniedz nenovērtējamu atbalstu sabiedrībai, gan konsultējot un informējot, gan piedaloties cilvēku meklēšanā. Redzam, ka arvien vairāk uzņēmumu Latvijā svētkos korporatīvajām dāvanām paredzētos līdzekļus ziedo. Ceram, ka šī iniciatīva katru gadu turpinās pieaugt," stāsta If Apdrošināšana mārketinga projektu vadītāja Anna Pūgule.

Organizācija Bezvests.lv ir izveidota 2009. gadā un balstās uz brīvprātīgajiem. Bezvests.lv šobrīd ir vairāk nekā 180 biedru. "Šo deviņu gadu laikā mums ir bijuši 780 dažāda lieluma pazudušo personu meklēšanas pasākumi. Esam atraduši vairāk nekā 100 personas. Dalībnieku skaits meklēšanas pasākumos pārsvarā ir no 5-20 meklētājiem. Tomēr ir arī lielās meklēšanas. Piemēram, Ivana meklēšanā piedalījās aptuveni 4000 meklētāji," par brīvprātīgo darbu stāsta Bezvests.lv projektu vadītājs Guntis Skrodelis. Meklēšanas notiek gan mežā, gan pilsētā, gan uz ūdens, gan no gaisa ar dronu palīdzību. Brīvprātīgie tiek apmācīti vadīt grupas, orientēties kā arī sniegt medicīnisko palīdzību.

Lai meklēšanas operācijas norisinātos droši, If Apdrošināšana brīvprātīgajiem uz meklēšanas operāciju laiku segs nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Tāpat 13 speciāli apmācītie suņi, kas palīdz meklēšanas operāciju laikā, saņems If mājdzīvnieku apdrošināšanu, lai arī četrkājainie meklētāji ir drošībā. Ar suņiem vairākas reizes nedēļā strādā kinologu grupa, suņi tiek apmācīti darbam dažādos apstākļos, piemēram, meklēšanai mežā vai uz ūdens.

Visa Bezvests.lv sniegtā palīdzība ir bezmaksas, tādēļ ikviena cilvēka atbalsts ir būtisks. Ja vēlies palīdzēt, vari kļūt par brīvprātīgo, gan palīdzēt finansiāli vai ar aprīkojumu. Tāpat ikviens var lejupielādēt jauno lietotni, kurā pieejams pazudušo saraksts ar viņu pazīmēm un sīkāku informāciju, kā arī iespēja piezvanīt uz policiju vai Bezvests.lv. Vairāk par to, kā palīdzēt organizācijai, vari uzzināt mājas lapā bezvests.lv.

Lai palīdzētu tiem, kas rūpējas par mūsu drošību, šajos svētkos ziedojumus veikuši arī If P&C Insurance AS Igaunijā un filiāle Lietuvā - sniedzot atbalstu brīvprātīgo policistu un ugunsdzēsēju organizācijām.