Smagas auto avārijas, kurās iesaistīti meža dzīvnieki

If Apdrošināšanā par 43 procentiem palielinājies pieteikto atlīdzību apmērs pēc avārijām, kurās notikusi sadursme ar meža dzīvnieku. Septembrī šādos divos satiksmes negadījumos iesaistītās automašīnas vairs nebija iespējams atjaunot. Turklāt sadursmes notiek ne tikai ārpus pilsētām, bet arī Pierīgā.

Septembra vidū uz autoceļa Stende – Mērsrags satiksmes negadījumā iekļuva automašīna Mitsubishi Lancer. Avāriju izraisīja uz ceļa pēkšņi izskrējis alnis, un, tā kā automašīna pēc sadursmes nebija atjaunojama, īpašnieks pieteica KASKO atlīdzību 9400 eiro apmērā. Savukārt septembra beigās uz lielceļa netālu no Mērsraga automašīnas KIA Sportage priekšā negaidīti izlēca briedis. Arī šis auto tika pilnībā sabojāts, un ir pieteikta 19 000 eiro liela atlīdzība.

“No sadursmes ar meža dzīvnieku ne vienmēr ir iespējams izvairīties, pat ja šoferim ir teicamas auto vadīšanas prasmes un viņš brauc piesardzīgi. Mēdz būt situācijas, kad avārija diemžēl ir neizbēgama, un tad tās sekas var palīdzēt novērst KASKO apdrošināšana.

If Apdrošināšanas apkopotie dati par atlīdzībām, kas pieteiktas laikā no jūlija līdz septembra beigām, liecina, ka šogad salīdzinājumā ar 2015. gadu atlīdzību apmērs pēc šiem negadījumiem ir pieaudzis par aptuveni 43 procentiem – no 72 000 līdz 103 000 eiro. Turklāt automašīnu sadursmes ar dzīvniekiem notiek ne tikai ārpus pilsētām vien. Pēdējo nedēļu laikā esam saņēmuši atlīdzību pieteikumus pēc šādām avārijām arī Pierīgā – Baltezerā, Ādažos un citos piepilsētas rajonos,” stāsta If Apdrošināšanas KASKO produkta vadītājs Roberts Skrupskis.

Uzmanīgi uz ceļa!

​Lielākais risks iekļūt avārijā ar meža dzīvnieku ir tieši rudenī, kad tumšais diennakts laiks iestājas agrāk un redzamība būtiski samazinās. Rudenī dzīvnieki sāk migrēt un visai bieži uzmaldās uz ceļa. Turklāt dzīvnieku pazinēji brīdina, ka meža dzīvnieki visaktīvākie ir rītausmā un krēslas stundās. ​​

  • Lietojiet drošības jostas, ievērojiet noteikto braukšanas ātrumu un esiet gatavi pēc nepieciešamības strauji bremzēt.
  • Dzīvnieku var mēģināt aizbiedēt ar skaņas signālu, bet nav ieteicams ieslēgt tālās gaismas, jo tās dzīvnieku var nobiedēt vēl vairāk.
  • Ja sadursme ar meža dzīvnieku tomēr notikusi, informējiet par to Ceļu policiju.