Rīga kļūst par If Grupas centru IT sistēmu izstrādei un uzturēšanai

Apdrošināšanas sabiedrības If P&C Insurance AS Baltijas IT struktūrvienība ar centru Rīgā kļuvusi par If Grupas galveno izstrādātāju un uzturētāju IT sistēmām uz Microsoft tehnoloģiju bāzes. Uzņēmuma IT daļa patlaban veido 30 % no visiem If Grupā nodarbinātajiem IT speciālistiem.

“Šobrīd uzņēmuma IT daļas galvenā uzmanība ir vērsta uz darbu ar Microsoft tehnoloģijām, proti, IT sistēmu izstrādi un testēšanu. Līdz gada beigām uzņēmuma Baltijas IT daļā būs aptuveni 180 darbinieku, un viņu galvenais uzdevums būs sistēmu uzturēšana Baltijā un Skandināvijā, jo īpaši korporatīvajā un industriālajā segmentā. Tāpat IT speciālisti aktīvi vairo kompetenci arī interneta platformu izstrādē,” stāsta If P&C Insurance AS Baltijas IT daļas vadītājs Jānis Kesteris.

Apgāžot stereotipu, ka IT speciālistiem apdrošināšanas biznesā nav ko darīt, If P&C Insurance AS Baltijas IT daļa piedāvā iesaistīties projektos, kas ir interesanti gan ar savu vērienu, gan izaicinājumiem. Turklāt tas dod iespēju izprast šī biznesa specifiku, būt klāt projektu izstrādē no idejas līdz pat īstenošanai, kā arī ieraudzīt sava darba rezultātu. “Esam pārliecināti, ka ilgtermiņa kompetence un attīstība ir vērtība. Kā zināms, apdrošināšana ir zināšanu ietilpīgs bizness, un darbinieks tikai ar laiku kļūst par lietaskoku. Tieši tāpēc pirms vairākiem gadiem pieņēmām lēmumu IT komandu veidot pašā uzņēmumā, un tā pamazām, demonstrējot sava darba kvalitāti, ir ieguvusi uzticēšanos. Daudznacionāla darba vide, piecas darba valodas un IT speciālisti ne tikai no Baltijas, bet arī Krievijas un Ukrainas nu jau ir mūsu ikdiena,” piebilst Jānis Kesteris.

Novērtē tehnoloģijas, vērienu un interesantus projektus

Patlaban vairākums uzņēmuma IT darbinieku ir testētāji un izstrādātāji, taču pamazām IT kolektīvam pievienojas arī savā ziņā eksotisku profesiju pārstāvji, kas specializējas darbā ar specifiskiem rīkiem un spēj pārraudzīt un attīstīt dažādus nišas pakalpojumus un cita veida piedāvājumu. Uzņēmumā darbojas arī komandas, kuru galvenais uzdevums ir sistēmu uzturēšana. Viena no tām ir If Grupas lielākais investīciju projekts – Waypoint sistēma, kas jau drīzumā kļūs par If Grupas galveno sistēmu apdrošināšanas darbības nodrošināšanai.

“Izskatot piedāvātās vakances, labāk kvalificētie IT nozares speciālisti šobrīd novērtē arī to, cik interesanta būs iesaistīšanās potenciālā darba devēja projektos. Daudziem speciālistiem ir svarīgs ne vien īstenojamo IT projektu vēriens, bet arī tas, ar cik modernām tehnoloģijām iespējams strādāt. Mūsu priekšrocība ir tā, ka strādājam ar jaunākajām tehnoloģijām un arī no projektu viedokļa varam piedāvāt daudz aizraujoša, piemēram, sistēmu izstrādi industriālajā segmentā, kur būs nepieciešama funkcionalitāte klientu situāciju risināšanai Ķīnā, Dienvidāfrikā, Brazīlijā un tepat līdzās Zviedrijā. To sabalansēt ir liels un saistošs izaicinājums jebkuram izstrādātājam. Savukārt privātpersonu segmentā ir iespēja strādāt ar Ziemeļeiropā modernāko klientu portālu polišu iegādei un atlīdzību pieteikšanai, bet Baltijas tirgū interesantākais un vērienīgākais šobrīd ir tā saucamais OBS jeb One Baltic System izstrādes projekts,” skaidro Jānis Kesteris.