Pirmās izmaksas par ceļotāju zaudējumiem pēc incidenta ar airBaltic lidmašīnu

If Apdrošināšanā pirmdien vērsās vairāki ceļojumu apdrošināšanas polišu īpašnieki, lai pieteiktu radušos zaudējumus pēc 17. septembrī notikušā ārkārtas incidenta ar airBaltic lidmašīnu. Kādai ģimenei tiks kompensēti auto īres izdevumi, lai atgrieztos Rīgā no Viļņas, bet vēl kādai ģimenei tiks kompensēti zaudējumi, kas tiks aprēķināti par atcelto ceļojumu.

​If Apdrošināšanā vērsās ceļojumu apdrošināšanas polises īpašnieks, kura lidmašīna sestdien no Rīgas lidostas tika novirzīta uz Viļņu. Lai gan sākotnēji tika solīts, ka lidojums turpināsies, pēc piecu stundu gaidīšanas tas tika atcelts, un, lai atgrieztos mājās, ģimenei nācās noīrēt auto. Šobrīd pieteiktie izdevumi par auto īri ir 180 eiro.

Apdrošināšanas sabiedrībā vērsušies arī vēl vairāki cilvēki, kuriem lidostā notikušā incidenta izraisīto seku dēļ bija jāatceļ ieplānotais ceļojums, jo aviokompānija nespēja viņiem piedāvāt citu reisu uz iecerēto galamērķi. Šobrīd vēl tiek precizēti klientiem radītie zaudējumi par atceltajām viesnīcu un auto rezervācijām.

“If Apdrošināšana no visām ceļojumu apdrošināšanas atlīdzībām vidēji 15 % gadījumu ir izmaksājusi kompensāciju par ceļojuma pārtraukšanu vai atcelšanu. Šādās reizēs tiek atlīdzināti izdevumi par biļešu iegādi, atdošanu vai apmaiņu, kā arī par naktsmītnes rezervāciju. Vēl tikpat daudz ir gadījumu, kad klients atlīdzību saņem par bagāžas aizkavēšanos, nozaudēšanu vai bojāšanu. Tomēr visbiežāk – vidēji 65 % gadījumu – ceļojumu apdrošināšanas atlīdzība ir izmaksāta saistībā ar ceļotāju ārstēšanos vai repatriāciju. Tie ir izdevumi par neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanu, par ārsta izrakstītām zālēm, kā arī par pirmo palīdzību akūtu zobu sāpju novēršanai. Tāpat tiek atlīdzināti izdevumi par apdrošinātā transportēšanu uz Latviju, par ārstniecības personālu, kas medicīnisku iemeslu dēļ pavada saslimušo, vai radinieka ceļa izdevumi braucienam turp un atpakaļ pie apdrošinātā, kā arī uzturēšanās izmaksas pie apdrošinātā,” stāsta If Apdrošināšanas Personu risku apdrošināšanas produkta vadītāja Dagnija Rutka.

Kā zināms, 17. septembrī dienas pirmajā pusē lidostā Rīga notika ārkārtas incidents ar vienu no nacionālās aviokompānijas airBaltic lidmašīnām kā rezultātā kopumā tika atcelti 16 airBaltic reisi, deviņi reisi tika novirzīti uz citām lidostām, kā arī tika atcelti un pārcelti daudzu citu aviokompāniju plānotie reisi.