Ugunsgrēkā pamatīgi cieš Saldus novada tehnikas aprīkojuma ražotājs

Ugunsgrēks daļēji nopostījis Saldus novadā esošā uzņēmuma FMM tehnikas aprīkojuma ražotni. Ugunsgrēkā daļai ražotnes ēkas pilnībā bojāts jumts, kā arī sadegušas vairākas vērtīgas iekārtas. Uzņēmumam nodarītie zaudējumi ir aprēķināti aptuveni 150 000 eiro apmērā.

Uzņēmums ar Eiropas finansējuma atbalstu šī gada sākumā iegādājās vairākas tehnikas aprīkojuma ražošanas iekārtas. Ugunsgrēkā daļa no tām tika iznīcinātas, kā arī būtiski cieta pati ražošanas ēka. Kopējā ražotnes ēkas, tajā esošo iekārtu un gatavās produkcijas apdrošinājuma summa bija 1,1 miljona eiro apmērā. Pašreizējie ekspertu aprēķini liecina, ka uzņēmumam nodarīti zaudējumi 150 000 eiro apmērā, informē If Apdrošināšana Īpašuma atlīdzību grupas vadītāja Una Vilgerte.

“Kopējie uzņēmumam nodarītie zaudējumi gan ir lielāki, jo ugunsnelaimē sadega arī neapdrošinātas iekārtas un transportlīdzekļi. Tāpēc aicinām uzņēmējus apdrošināt visus uzņēmuma vērtīgos aktīvus,” piebilst Una Vilgerte.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Rubins atzīst, ka, par spīti nodarītajiem postījumiem, uzņēmums darbu nav pārtraucis. “Ugunsgrēkā izdega aptuveni 30 % no uzņēmuma telpām, taču pārējās darbs turpinās. Tuvāko četru nedēļu laikā plānojam pabeigt bojātā jumta seguma atjaunošanu. Savukārt iekārtu piegādātāji sola, ka jaunas iekārtas saņemsim četru mēnešu laikā.”

Ugunsgrēks Saldus novada Novadnieku pagastā esošajā uzņēmumā izcēlās agrā 5. marta rītā. Kopējā ugunsgrēkā bojātā platība bija 300 m2, un tā rezultātā daļai ēkas pilnībā bojāts jumta segums, izdegusi ražotnes telpa ar visām tajā izvietotajām iekārtām, pacēlāju un kravas automašīnu.

Par SIA FMM

Latvijā dibinātā uzņēmuma pamatnodarbošanās ir mežizstrādes, būvniecības un lauksaimniecības tehnikas aprīkojuma ražošana. SIA FMM veiksmīgi darbojas Skandināvijas tirgū. Uzņēmuma ražošanas apjoma pieauguma nodrošināšanai tiek izmantotas modernas metālapstrādes tehnoloģijas, tostarp programmvadības plazmas/lāzera metāla griešana, virpošana un frēzēšana.