Papildināts 27.03.2020. Koronavīruss un If ceļojumu apdrošināšana

Covid-19 turpina ietekmēt Latvijas iedzīvotāju ceļojumu plānus, tāpēc skaidrojam kā vīruss ietekmē If ceļojumu apdrošināšanas nosacījumus.

Svarīgi zināt! Pasaules Veselības organizācija 2020. gada 11. martā paziņoja, ka Covid-19 ir sasniegusi pandēmijas apmērus, saistībā ar to, no 2020. gada 12. marta Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija. Tās ietvaros laika periodā no 2020. gada 17. marta līdz 12. maijam Latvijā noteikti būtiski ierobežojumi izceļošanai un ieceļošanai valstī. Dažāda veida pārvietošanās ierobežojumi ir spēkā arī lielākajā daļā citu pasaules valstu.

Saistībā ar minēto If informē, ka, ja Jums ir iegādāta If ceļojumu apdrošināšanas polise laika periodam, attiecībā uz kuru ir noteikti ceļošanas ierobežojumi, Jums ir iespēja vienpusēji to atcelt no tās noslēgšanas brīža un saņemt atpakaļ samaksāto apdrošināšanas prēmiju, autorizējoties mans.if.lv un aizpildot pieteikumu sadaļā Manas polises.

Vēršam uzmanību, ka saskaņā ar If Ceļojumu apdrošināšanas noteikumu 3.1.6.punktu If nav jāatlīdzina zaudējumi, kas klientiem rodas valsts vai pašvaldības pieņemtu lēmumu rezultātā.

Atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam Nr. 103 ar 2020. gada 17. martu Latvijā ir aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, līdz ar to If neatlīdzinās zaudējumus, kas radušies tādu ceļojumu atcelšanas dēļ, kuru plānotais sākuma datums bija 2020. gada 17. marts vai vēlāks datums.

Oficiālā informācija par Covid-19 un ieteikumiem profilakses pasākumiem ir atrodama Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas mājaslapā, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā.

Izmaiņas ceļojumu apdrošināšanas polišu nosacījumos ir cieši saistītas ar Latvijas Ārlietu ministrijas iepriekšējiem paziņojumiem par Covid-19 skartajām valstīm. Attiecībā uz iepriekš iegādātajām If ceļojumu apdrošināšanas polisēm apdrošinātais risks “Ceļojuma izmaiņas” nav spēkā, ja polise bijusi iegādāta:

  • kopš 24. februāra (ieskaitot) uz Itāliju, Ķīnu, Singapūru, Japānu, Dienvidkoreju un Irānu.
  • kopš 5. marta (ieskaitot) uz Franciju, Spāniju, Apvienoto Karalisti, Gruziju, Izraēlu, Turciju un Vāciju.
  • kopš 6. marta (ieskaitot) uz ASV un Kazahstānu.
  • kopš 9. marta (ieskaitot) uz Austriju, Austrāliju, Bahreinu, Beļģiju, Ēģipti, Grieķiju, Irāku, Islandi, Kanādu, Kuveitu, Malaiziju, Nīderlandi, Norvēģiju, Šveici, Taizemi un Zviedriju.

Sākot no 12.03.2020. plkst. 14:00, risks “Ceļojuma izmaiņas” If Ceļojumu apdrošināšanas polisēs uz nenoteiktu laiku vairs netiek iekļauts saistībā ar Covid-19 plašo izplatību.